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Enrolment for our Summer Course on Circular Economy, is now open!



Enrolment for our Summer Course on Circular Economy, is now open!

6 Jun 2023

The enrolment for the third edition of the Summer Course "Environmental opportunities of the circular economy applied to the agri-food sector" is now open. 

Target audience: Bachelors, graduates, diplomas and students of technical, environmental and science disciplines (and related areas), managers and technicians in the environmental field and anyone interested in the subject of the course.

Brief description: The course will be developed through 4 thematic blocks

Block 1: Sustainable Development Objectives in the agri-food sector;

Block 2: Circular economy;

Block 3: Binomial food - environmental impact;

Block 4: Workshops

The course includes a technical visit to Vegalsa-Eroski logistics center in A Sionlla (Santiago de Compostela) and five workshops where companies from the agri-food sector will participate. At the end of each session, small debates (brainstorming) will be held between the participants and the lecturers.

Place and Dates: ETSE, July 12th-14 th  2023

Register now atOportunidades ambientais da economía circular aplicada ao sector agroalimentarioCiencias e EnxeñaríasCiencias Sociais e Xurídicas | Universidade de Santiago de Compostela (usc.gal)

PROGRAM

Mércores 12 de xullo

09:00-09:30 Recepción e acto de apertura do Curso. Prof. Dr. Gumersindo Feijoo.
Vicerrector de Planificación y Proyección Estratégica. Universidade de Santiago de Compostela.

9:30-10:30 Retos e oportunidades da economía circular. Prof. Dr. Gumersindo Feijoo. Universidade de Santiago de Compostela.

10:30-11:30 Axenda 2030 e ODS ¿É posible un sistema alimentario sostible?. Prof. Dr. Silvana Longueira Matos. Universidade de Santiago de Compostela.

11:30-12:00 Pausa café.

12:00-13:00 Dieta Atlántica: características, beneficios e sustentabilidade ambiental Prof. Dr. Mª Rosaura Leis Trabazo. Universidade de Santiago de Compostela.

13:00-14:00 A xestión óptima dos residuos agroalimentarios: clave para alcanzar os ODS. Prof. Dr. María Teresa Barral Silva.
Universidade de Santiago de Compostela.

14:00-15:00 Comida.

15:00-16:00 Evitando rural-washing: Economía circular no sector agroalimentario dende o rural para o rural. Dr. Leticia Regueiro. Consultora de proxectos de sustentabilidade en Medrar Smart Solutions.

16:00-17:00 O uso de restos de louseiras para o control da vexetación en viñedos galegos. Prof. Dr. Javier J. Cancela Barrio. Universidade de Santiago de Compostela.

17:00-18:00 Prácticas vitícolas sostibles e calidade de uva e viño. Mar Vilanova de la Torre. CSIC no Instituto de Ciencias da Vide e do Viño (ICVV)-Logroño

18:00-19:00 Produción do bioplástico polihidroxibutirato (PHB) a partir de auga de cocción de mexillón utilizando unha bacteria halófila. Prof. Dr. Thelmo Lu Chau. Universidade de Santiago de Compostela

Xoves 13 de xullo

9:00-14:30 Visita técnica ao centro loxístico de Vegalsa-Eroski en A Sionlla (Santiago de Compostela).

  • Economía circular en VEGALSA-EROSKI. D. Ricardo Castro Santa Cruz.
  • Alimentos de proximidade e de estación na Dieta Atlántica: O rol de VEGALSA-EROSKI. Dna. Gabriela González Márquez.

14:30-15:30 Comida.

15:30-17:15 Taller 1: A perspectiva ambiental no concepto de biorrefinería de biomasa lignocelulósica. O potencial da palla de trigo. Ricardo Rebolledo Leiva. Universidade de Santiago de Compostela.

17:15-19:00 Taller 2: ¿Coñecemos a pegada ambiental da nosa dieta? Cristina Cambeses Franco. Universidade de Santiago de Compostela.

Venres 14 de xullo

9:00-11:00 Beneficios ambientais da proteína vexetal. Dr. Laura Batle. Senior Sustainability Manager Heura Foods.

11:00-11:30 Pausa café.

11:30-13:30 FOOD UPCYCLING: Innovando a partir de desperdicio alimentario. Cerveza con pan. Taller 4: Cata de la Cerveza Larger Pan Líquido. José Luis Olmedo Nadal. Gestor de Proyectos I+D+i. HIJOS DE RIVERA INVERSIONES CORPORATIVAS, S.L. Estrella Galicia.

13:30-15:00 Taller 3: Panduru, unha iniciativa de repostería circular. Panduro Economía Circular SLL.

15:00-15:30 Comida.

15:30-17:30 Avaliación do trigo autóctono panificable dentro dun sistema de rotación sostible. Taller 5: Cata de mostras de pan con diferentes proporcións de trigo galego. Dr. Fernando Almeida García. SEMENTARES, S.L. e Panadería Da Cunha.

17:30-18:00 Clausura do Curso.